Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

8 людей загинули внаслідок падіння українського вертольота на сході Словаччини

При катастрофі українського вертольота Мі-2 на сході Словаччини неподалік від кордону з Україною загинули вісім чоловік. Серед них сім мігрантів з Афганістану. Про це повідомило інформаційне агентство AFP із посиланням на дані міністерства внутрішніх справ в суботу.

«Спікер МВС Іван Нетік, повідомив, що серед жертв катастрофи, які, ймовірно, загинули в ніч з середи на четвер, був український пілот і сім афганців – п'ять чоловіків і дві жінки», – йдеться в повідомленні.

За словами Нетіка, вертоліт розбився в 15 км від словацько-українського кордону.

«Вертоліт Мі-2, зареєстрований в Україні, летів занадто низько в дуже поганих метеорологічних умовах, щоб вислизнути від системи контролю повітряного руху», - зазначив спікер МВС Словаччини.

Біля села Стретавка на сході Словаччини 11 листопада впав український вертоліт Мі-2 радянського виробництва. Словацькі ЗМІ повідомили про загибель 6 осіб, пізніше цю інформацію підтвердили в Держприкордонслужбі України.

«На борту перебували двоє громадян України і чотири вихідці з країн південно-східної Азії», – йшлося в заяві Держприкордонслужби.

Згодом у відомстві заявили, що вертоліт належав одному з авіаклубів Одеської області, а двоє пілотів, які перебували в кабіні, є громадянами України.

Перший секретар посольства України в Словаччині Ігор Крачковський казав про шістьох загиблих, але, за його даними, п'ятеро з них, ймовірно, були нелегальними мігрантами.

Це була перша спроба в історії країни нелегально перевезти в Словаччину біженців за допомогою повітряного транспорту.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ