Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

8 січня усіх запрошують на Х фестиваль «Спалах Різдвяної звізди»

Фестиваль «Спалах Різдвяної звізди», який зародився у Музеї народної та побуту, уже вдесяте цьогоріч запрошує звіздарів виготовляти різдвяні зірки та долучатись до Ходи вулицями Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста 8 січня запрошують пройтися у сяйві різдвяних красунь, які виготовили майстри-звіздарі з Львівщини та інших областей України.

Щороку різдвяні звізди віддзеркалюють події в Україні. Декілька років тому майстри створювали колекції зірок «Пори року», «Вифлеємська», «Євро-2012» та десятки інших. У часи Революції Гідності «Патріотичну» звізду відправляли до Києва на Майдан. Для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні виготовили зірку, оздоблену сотнями свічок із глобусом в центрі, як свідчення того, що слава українських борців облетіла увесь світ.

Головною ж зіркою цьогорічного ювілейного Х фестивалю буде Звізда Миру, ніжно-блакитного кольору, із білим голубом – символом миру – у центрі, а ореолом будуть слова: «Слава Богу на висоті, а мир людям на землі».

Програма фестивалю «Спалах Різдвяної звізди», 8 січня:

13:00 - храм Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) – Початок ходи звіздарів. Архангел Михаїл із ангелами-воїнами та ангелами світла, як небесна сторожа нашого міста, очолять ходу.

14:00 – ярмаркова площа на проспекті Свободи – презентація нових звізд, посвята у звіздарі та нагородження. Вертепна драма розповість про народження Спасителя, колядники віддадуть Йому Славу.

17:00 – ярмаркова площа на проспекті Свободи – спільна коляда із громадою Львова та гостями міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ