Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

90-річній тернополянці оформили паспорт у формі ID-картки

90-річній тернополянці оформили паспорт у формі ID-картки, - УДМС України в Тернопільській області.

До Тернопільського міського відділу міграційної служби звернулась жителька обласного центру із проханням оформити її 90-річній матері новий паспорт замість втраченого. Жінку хвилювало, що старенька не ходить, відтак це завадить отримати новий документ.

"Законодавці передбачили такі ситуації, тому зробили можливим оформлення  паспорта громадянина України у формі ID- картки особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я.  Так, за письмовим зверненням такої особи або її законного представника здійснюється виїзд працівника територіального підрозділу УДМС за її місцем проживання", - пояснила начальник Тернопільського міського відділу УДМС Людмила Лужняк. 

Виконавши усі необхідні процедури та дотримавшись вимог чинного законодавства, міграційники оформили ID-картку цій пенсіонерці й днями вручили їй новий документ. Старенька стала першою тернополянкою, хто в такому поважному віці отримав паспорт у формі картки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ