Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок таки переплив Дніпро

Менше 20 хвилин знадобилося лідеру Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олегові Тягнибоку та його побратимам, аби форсувати Дніпро у Києві на честь 20 річниці Незалежності України, повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Заплив розпочався о 9 годині поблизу пам’ятника засновникам Києва – Кию, Щеку, Хориву та Либеді, а закінчився близько 9 години 20 хвилин. Дистанцію лідер «Свободи», одягнений у святковий оберіг-вишиванку, подолав батерфлєям та вільним стилем.

Після запливу Олег Тягнибок сказав: «Сьогодні – найкращий день у житті кожного українця-патріота, для мене це – найвеличніше свято. Тому в честь 20 річниці Незалежності ми вирішили переплисти ту ріку, яка об’єднує українську державу, ріку, на берегах якої зродилася наша цивілізація і тисячоліття тому постала українська держава. Тисячолітній Борисфен-Славутич-Дніпро.

А вишиванка, в якій я здійснив заплив – це найкращий оберіг і символ нашої традиції. Фізично у вишиванці, звичайно, плисти важче, бо вона була своєрідним вітрилом, але духовно, звісно, це була величезна підтримка.

Ми всі великою сім'єю – цілою нацією – святкуємо двадцятиріччя України. Зараз – не найкращий час. І, напевне, нам буде ще тяжче. Але пам’ятаємо: найтемніша ніч – завжди перед світанком.

Мої діти народилися в Незалежній Україні. Так само багато українських родин виховують ровесників Незалежности, які вже стали повноцінними громадянами і готові змінити Україну.

У святковий день варто згадати покоління українців, які поклали життя в ім’я нашої свободи. Це крутянці і Січові Стрільці, воїни УНР і холодноярці, воїни ОУН-УПА. Це Степан Бандера і Роман Шухевич.

Їх заповіти ми пам'ятаємо. І нехай біснуються вороги – ми сміливо дивимося у майбутнє!».

Разом з лідером «Свободи» Дніпро подолали його заступники Руслан Кошулинський та Андрій Мохник, а також троє побратимів із Київської «Свободи».

Лідер «Свободи» зазначив, що не вперше відзначає українські свята по-особливому. Ще 1990-го року Олег Тягнибок із побратимами влаштував велопробіг Київ-Запоріжжя на честь 500-річчя українського козацтва.

А наостанок побратими з Київської «Свободи» вручили лідерові «Свободи» вироби черкаських майстрів – керамічне зображення Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ