Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Унікальна спортивна школа “Буревісник”, в якій навчають верхової їзди, - на межі виживання

Постійна депутатська комісія з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Львівської обласної ради провела виїзне засідання у дитячо-юнацькій спортивній школі “Буревісник”. Ухвалили закласти у проекті обласного бюджету-2012 на потреби школи 350 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Директор дитячо-юнацької спортивної школи “Буревісник” Михайло Вартовник звернувся до голови обласної ради Олега Панькевича з проханням підтримати школу і допомогти в придбанні кормів для коней.

Єдиним джерелом фінансуванням спортивної школи є Фонд Соціального Страхування. Цих коштів вистачає лише на мінімальну зарплату працівникам школи. Кормова база, спортивне спорядження – все за кошти благодійників.

Цього року школа розпочала ремонт спортивних манежів і має намір привести їх у відповідність до європейських стандартів. Наступного року заплановано оновити спортінвентар та закупити амуніцію для спортивних коней.

Комісія розглянула клопотання керівництва школи і вирішила при формуванні бюджету на 2012 рік закласти 350 тис. грн. для підтримки ДЮСШ „Буревісник”.

Довідка.

Дитячо-юнацька спортивна школа з кінного спорту “Буревісник” діє у Львові з 1956 р. Це єдина в західному регіоні України спортивна школа, в якій понад сотню дітей навчаються мистецтву верхової їзди. Школа здійснює фізкультурно-оздоровчу діяльність серед молоді та дорослого населення. ДЮСШ „Буревісник” тісно співпрацює з благодійною установою „Навчально-реабілітаційний центр „Джерело”. У рамках цієї співпраці запроваджено програму іпотерапії для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. За час існування школа виховала 7 майстрів спорту міжнародного класу та понад 70 майстрів спорту. Спортсмени - МСМК Петро Плекан та МС Андрій Стенпковський входять до складу збірної команди України та були учасниками Чемпіонату світу 2008 р. у Франції та у 2009 р. у Німеччині, переможці Кубка України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ