Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9-го листопада українці писатимуть радіодиктант національної єдності

У четвер, 9-го листопада, о 12.00 на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна програма присвячена радіодиктанту національної єдності. О 12.30 звучатиме текст диктанту, його читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.

У цей час митці, школярі та студенти писатимуть радіодиктант в Червоному корпусі з аудиторії імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

«З року в рік, радіодиктант об’єднує українців із різних куточків світу. Для Українського радіо – це знакова подія. Щороку зростає кількість і географія учасників радіодиктанту. Але саме зараз, у час війни на Сході України та анексії Криму, радіодиктант може стати одним з об’єднавчих елементів всередині країни.  У цей день вся Україна увімкне радіоприймачі і візьме участь в акції, яка дасть можливість громадянам самоідентифікуватись», - підкреслив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін. 

Традиційно акцію організовує Українське радіо. Утім, цього року вона виходить за межі Хрещатика,  26 і об’єднує не лише шанувальників української мови, але й усі філії Національної суспільної телерадіокомпанії України. На зв’язку з київською студією будуть Хмельницька філія, Дніпро, Одеса та Львів. Крім того, інші області також у своїх осередках організовують написання радіодиктанту.

У Червоному Корпусі в аудиторії імені Михайла Максимовича КНУ імені Тараса Шевченка писатимуть радіодиктант митці, культурні діячі, студенти, учні київських шкіл. Планується понад 150 учасників. Серед них – письменник Василь Шкляр, філософ та політолог Володимир Цибулько, директорка Українського центру культури Світлана Долеско, директорка Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова, поетеса та ведуча Злата-Зоряна Паламарчук, журналіст газети «День» Ігор Сюндюков, а також старожили Українського радіо Анатолій Табаченко, Надія Подоляко та Емма Бабчук. Ведучим цієї локації буде відомий письменник, ведучий Українського радіо Павло Вольвач.

Буде також ще одна локація радіодиктанту для бійців та учасників АТО – на Луганщині в місті Сєверодонецьк. Її координує волонтерка, співачка Анжеліка Рудницька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ