Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Абромавичус вирішив увійти в уряд Литви

Колишній міністр економічного розвитку України, уродженець Литви Айварас Абромавичус повернеться в Литву й увійде в новий уряд, якщо на парламентських виборах у жовтні переможе консервативна партія Габріелюса Ландсбергіса ("Союз Вітчизни" - Литовські християнські демократи).

"Успішний і широко оцінений у світі досвід Абромавичуса у справі реформування української економіки в умовах кризи і війни виключно цінний. Тому ми раді, що Абромавичус погодився застосувати його не тільки в Україні, а й у Литві, працюючи в команді майбутнього уряду СО - ХДЛ", - сказав для поширеного в четвер прес-релізу Ландсбергіс, лідер литовських консерваторів, які зараз перебувають в опозиції, але мають усі шанси перемогти на майбутніх виборах.

Сам Айварас Абромавичус підтвердив слова Ландсбергіса і заявив, що готовий працювати на благо Литви, повідомляє Baltnews.lt. Він сказав, що хоче застосувати отриманий ним в Україні досвід у Литві, тому що є "патріотом України і Литви".

"Хоча прогрес Литви порівняно з Україною набагато більший; щоб успішно конкурувати в глобальному світі і не відставати від найближчих сусідів, потрібно швидко рухатися вперед", - сказав колишній український міністр.

Абромавичус не живе в Литві вже 23 роки, однак у нього подвійне громадянство - Литви й України.

Після того як Абромавичус пішов у відставку з посади міністра, ходили чутки, що він стане членом майбутньої партії Михайла Саакашвілі.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ