Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адвокат Карпюка і Клиха просить допомоги Яценюка

Завтра, 26 жовтня, о 10 ранку в Верховному суді РФ буде слухатися апеляція на вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив адвокат українців Ілля Новіков.

«Ми просимо всіх, хто стежив за цією справою, особливо журналістів, і дипломатів, і політиків, прийти і бути присутнім на засіданні. Якщо завтра вас не буде в Москві, ви можете просто зайвий раз нагадати про цю історію колегам. Після рішення ВС вирок буде вважатися таким, що набрав чинності, і для нас це означає перехід до безпосереднього лобіювання звільнення Миколи і Стаса по моделі Савченко-Солошенко-Афанасьєва. Нам буде потрібно вся підтримка і вся увага, які вдасться зібрати», - наголосив Новіков.

Також адвокат звернувся за допомогою до колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка: «Є ще одна людина, яку я хочу персонально попросити про підтримку. Це Арсеній Яценюк. Він жодним чином не винен в тому, що відбувається з Миколою і Стасом, і звичайно, нічим не зобов'язаний ні їм, ні мені. Але Карпюка і Клиха катували струмом, вибиваючи з них свідчення про те, що він (Яценюк, - ред..) в 1994 воював разом з ними в Чечні. Коли восени 2015 ця історія випливла назовні і Арсенію Петровичу стали почали ставити запитання, він вчинив як будь-яка нормальна людина - віджартувався. Я б теж на його місці так зробив. А хто ні? Але сміятися тут немає з чого, тортури були справжні, і вирок на 20 років реальний».

Відтак, на думку адвоката, саме Яценюку варто було б включитися в кампанію на підтримку українських в’язнів, яку найближчим часом проводитимуть у Європі та США. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ