Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат каже, що Постний хворий, а НАБУ порушує закон

Захист фігуранта "газової справи" Валерія Постного заявляє про загрозу його здоров'ю в разі подальшого перебування в залі Апеляційного суду Києва. Про це у п'ятницю повідомив його адвокат Ігор Федоренко, передають Українські Новини.

"Людина повинна лікуватися в умовах стаціонару, у нього тяжкий стан, він не приходить до тями. На 15:00 його привезли з лікарями швидкої допомоги, поклали в залі суду, поклали на носилки, підключили до апаратури... У нього пульс 120 ударів в секунду, підвищений тиск і інші ознаки, які свідчать, що людина хвора. Минуло 3 години, суд не почався... Судді не прийшли, людина лежить біля клітки незрозуміло навіщо", - сказав він.

За словами Федоренка, захист вважає подібні дії співробітників НАБУ порушенням законодавства і звернулися в поліцію, щоб поліцейські зафіксували неправомірне поводження з Постним.

За словами лікаря екстреної медичної допомоги Руслана Солтисюка, Пісний знаходиться в свідомості, але при цьому дані про його життєвих показниках не підлягають розголошенню.

Солтисюк сказав, що неможливо визначити, чи зможе Пісний брати участь в судовому засіданні.

Як відомо, у п'ятницю спецназ Національного антикорупційного бюро доставив фігуранта "газової справи" Валерія Постного із Міської лікарні швидкої допомоги до Апеляційного суду міста Києва, де має розглядатися скарга НАБУ про збільшення для Постного застави до 1 млрд 600 млн грн.

Раніше НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура подали до Апеляційного суду скаргу з тим, щоб збільшити розмір застави для підозрюваного Постного до рекордної суми - 1 млрд 600 млн грн.

Постний був заарештований та взятий під варту рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, при чому розмір застави для нього був визначений у 1,5 мільйона гривень.

Він проходить у так званій "газовій справі", яку пов`язують з чинним народним депутатом Олександром Онищенком.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ