Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат: засідання у справі «Торнадо» не розпочалося, обвинувачувані відмовилися залишати СІЗО

Засідання Оболонського районного суду Києва у справі щодо колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України досі не розпочалося, оскільки обвинувачувані відмовилися залишати слідчий ізолятор. Про це повідомив один з адвокатів «торнадівців» Володимир Якімов.

За його словами, адвокати прийшли на 11:30, проте обвинувачуваних так і не доставили до зали суду.

Він зазначив, що «торнадівці» відмовляються виходити із камер СІЗО через те, що, за їхніми словами, під час доправлення до зали суду їх побили конвоїри.

«Ми звернулися офіційно із заявою, щоб нам було забезпечено доставку. Конвоїри не допускають нас до підзахисних», – сказав адвокат.

16 серпня засідання у справі «торнадівців» перенесли у зв’язку з тим, що одному з обвинувачуваних стало зле і його забрала «швидка допомога». Згодом у суді повідомили, що за результатами обстеження обвинувачений виявився цілком здоровим та здатним брати участь в судових засіданнях, то засідання у справі «торнадівців» призначили на сьогодні, на 11:30. У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості потерпілих.

3 серпня засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених. А перед цим засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» 2 серпня закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження.

Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ