Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Адвокатка поцупила гроші, призначені на хабар судді

У Львові адвокат заволоділа грошима, призначеними для підкупу судді. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою адвоката одного із юридичних об’єднань м. Львова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15,     ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що зазначена адвокат схилила правопорушника до дачі 1,5 тис доларів США неправомірної вигоди службовим особам.

Кошти нібито призначались суддям апеляційного суду у Львівській області  за скасування ними постанов суду першої інстанції у справах про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Проте, після отримання частини грошових коштів у сумі 600 доларів США, зловмисниця не маючи наміру передавати їх суддям, заволоділа ними.

8 грудня 2017 року, прокурором Львівської області вказаній особі повідомлено про підозру.

Крім цього, Галицьким  районним судом   м. Львова підозрюваній  обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ