Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аеропорт "Бориспіль" відмовився приймати ім'я Мазепи

Міністерство інфраструктури не буде присвоювати міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені Івана Мазепи, оскільки проти такої ініціативи виступив трудовий колектив підприємства, - Лівий берег.

Про це повідомляє Тиждень згідно з відповіддю міністерства на запит видання. "Порядок присвоєння імені фізичної особи юридичним особам, що діють на основі державної власності, регулює Закон України "Про присвоєння юридичними особами та об’єктами права власності імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій". Відповідно до пункту 5 статті 3 цього Закону, ініціатива розширення назви державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" має пройти широке громадське обговорення та бути схваленою трудовим колективом підприємства", - розповіли у Мінінфраструктури.

Однак, як зазначається у відповіді, профспілка держпідприємства не підтримала ініціативу зміни назви. Тому, незважаючи на результати голосування, назва аеропорту "Бориспіль" залишиться незмінною.

Нагадаємо, що 18 травня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені Сікорського, після чого були зареєстровані ще чотири проекти з варіантами назви.

У підсумку міністр інфраструктури Володимир Омелян вирішив провести голосування на сайті міністерства.

Як повідомлялося, з 29 червня по 15 липня на сайті Мінінфраструктури проходило голосування про присвоєння міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені видатної особистості. Серед варіантів були імена Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Олега Антонова, Павла Чубинського чи Івана Мазепи. Також була передбачена відповідь "залишити без змін".

У підсумку найбільше голосів отримав варіант імені Івана Мазепи.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ