Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аеропорт "Львів" планує прийняти до 2 млн пасажирів у 2018 році

​1 грудня 2017 року Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького прийняв мільйонного пасажира. Це велике досягнення як для летовища так і для міста, області та й усієї держави. Та цей показник не є самоціллю для адміністрації аеропорту – він всього лиш перепустка у еліту світової авіації. . Про це на сторінці аеропорту у ФБ повідомила генеральний директор підприємства Тетяна Романовська.

Тетяна Романовська: " 1 мільйон пасажирів – це певний Рубікон, перейшовши який ми стаємо «дорослішими». Це той показник, після досягнення якого ми виходимо у «вищу лігу» світу авіації. З такими результатами роботи ми стаємо цікавими для топ-компаній, таких як Qatar Airways, KLM, AirFrance, Emirates Airline.

Останній раз мільйонний показник аеропорт долав ще у радянські часи у 1991 році. Тоді, до прикладу, лише на Москву було щодня 7 рейсів. Люди з усього Радянського Союзу прибували до Львова, в основному, на лікування у Трускавець та Моршин. Зараз цей пасажиропотік частково збережений: люди з пострадянських держав літають з Мінська та Баку, і ми активно працюємо над тим, щоби відновити ці зв’язки. Плануємо відкрити рейси у Казахстан, Узбекистан та Киргизстан. Для цього, поміж іншим, завершуємо розробку логістики прямого сполучення аеропорту з ключовими містами та об’єктами в регіоні.

У минулому році у нас було 738 тисяч пасажирів – це приблизно так само як у «довоєнний» 2013 (700 тис.). У 2014 та 2015 роках був значний спад авіаперевезень – 585 та 570 тис. відповідно. І от у 2016 році ми мали приріст 30%, а у 2017 – більше 50%. Тоді як інші аеропорти стандартно розвиваються на рівні 5%. До кінця року ми плануємо перевезти ще 80-100 тис. пасажирів. Добрий приріст я планую і на 2018 – до двох мільйонів наступного року ми ще не дотягнемо, але це станеться доволі швидко.

На сьогодні з аеропортом співпрацює 25 авіакомпаній (включаючи чартери), у наступному році ми плануємо долучити ще, щонайменше, двох перевізників.

Хоча в даному випадку більш показово говорити про кількість рейсів. З летовища у Львові можна вилетіти у 33 напрямках. Це Польща, Туреччина, Німеччина, Італія, Білорусь, Іспанія, Греція, Кіпр, Хорватія. Зараз додасться ще Англія. Радіус польотів зі Львова становить близько 2 годин.

Щодо Польщі, то саме їхні аеропорти ми вважаємо основними конкурентами. Йдеться про найближчі до нас Жешув, Люблін та Краків. Водночас, з польськими летовищами у нас чудові партнерські стосунки. Адже у наших сусідів базується чимало європейських авіакомпаній, тому вони для нас виступають транзитними пунктами. Той же ж Вроцлав, Катовіце та Гданськ з допомогою Wizz Air є аеропортами, через які наші пасажири можуть скористатися дешевими перельотами у різні куточки Європи.

Тобто, наш аеропорт зараз більш зорієнтований на Європу, але в наступному році ми додамо акценти ще й на Азію. Вже зараз ми маємо рейси у Тель-Авів, Баку та чартери у Єгипет і азійську Туреччину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ