Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Афера за участі НБУ: розтратили 12 млрд грн

"Солом'янський суд (Київ) відмовив НАБУ в наданні доступу до документів щодо кор. рахунків «Дельта Банку» в Австрійському «Meinl Bank». У рамках вказаного кримінального провадження суд також відмовився надавати детективу НАБУ доступ до документів банку "Фінанси та кредит","Міського комерційного банку", банку "Київська Русь", Терра Банку, "Автокразбанку", Південкомбанку", про це написав на ФБ голова правління у Центр Протидії Корупції.

І далі: "Згідно з матеріалами провадження в період 2014-2015 років службові особи НБУ за попередньою змовою зі службовими особами ПАТ «КБ Південкомбанк», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «Міський Комерційний Банк», ПАТ «Автокразбанк» (ПАТ «АКБ»), ПАТ «Терра Банк», ПАТ «Дельта Банк», ПАТ «КБ «Хрещатик» та АТ «Банк «Фінанси та Кредит» розтратили 12 млрд грн. рефінансування.

Досудове слідство встановило, що службові особи НБУ та вказаних фінустанов, діючи за попередньою змовою, з використанням кореспондентських рахунків цих банків, відкритих в «Meinl Bank» (Відень, Австрія), «вчинили фінансові операції з коштами на загальну суму понад 12 млрд. грн, які попередньо були розтрачені з Національного банку України як кредити рефінансування вказаним банкам, шляхом погашення кредиторської заборгованості підконтрольних підприємств перед вказаною банківською установою – нерезидентом».

Віталій Шабунін вважає, що такі судові рішення, які, по суті,блокують слідство, вкотре свідчать про те, що в Україні  необхідно створити антикорупційний суд. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ