Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Африканку з немовлям затримали на українсько-польському кордоні

Прикордонники відділу «Шегині», що на українсько-польському кордоні, затримали громадянку Конго, яка разом зі своєю тримісячною дитиною прямувала до сусідньої Польщі. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Під час огляду місцевості поблизу пункту пропуску «Шегині» прикордонний наряд помітив невідому жінку, яка пішки йшла до кордону. З’ясувалося, що мандрівниця намагалася в обхід пункту пропуску незаконно дістатися сусідньої Польщі, крім того вона несла на руках свою тримісячну дитину. Правоохоронці негайно доставили матір з немовлям до прикордонного підрозділу та забезпечили їм обігрів і харчування. Через загрозу перехолодження малюка «зелені кашкети» викликали до розташування швидку медичну допомогу.

Прикордонники з’ясували, що затримана є громадянкою Республіки Конго, 1991 року народження, при собі вона мала протермінований паспорт та недійсну посвідку на тимчасове проживання в Україні. Жінка повідомила, що певний час проживала в Одесі, а після закінчення дозволу на перебування в Україні вирішила самотужки, разом з дитиною діставатися Європи. Вражаючим є те, що жінка не мала при собі ані теплих речей для немовляти, ані харчування.

Після медичного обстеження жінку разом з сином розмістили у пункті тимчасового тримання іноземців, рішення у справі щодо спроби незаконного перетинання державного кордону України прийматиме суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ