Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

AI: поліція Іраку катує та вбиває мирних жителів біля Мосула

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявляють, що урядові сили Іраку застосовували тортури та вбивали мирних мешканців сіл, що розташовані південніше міста Мосул, яке контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава". Протягом останнього місяця на іракське місто проводиться наступ силами армії Іраку та його союзників за підтримки західної коаліції на чолі зі США.

Як заявили в Amnesty International у четвер, 10 листопада, у двох населених пунктах неподалік Мосула - в Шурі та Кваярі - протягом минулого місяця було знайдено тіла шести осіб, яких сили безпеки Іраку підозрювали у зв'язках з ІД.

"Люди в уніформі федеральної поліції здійснили численні незаконні вбивства, затримуючи і потім навмисно і холоднокровно вбиваючи жителів в селах на південь від Мосула", - заявив Лінн Маалуф, представник підрозділу Amnesty в Бейруті, повідомляє Reuters.

Агенції не вдалось отримати коментар речника федеральної поліції та міністерства внутрішніх справ Іраку.

Операція зі звільнення Мосула від ІД, у якій беруть участь 100 тисяч солдатів іракської армії, сил безпеки країни, курдських загонів "пешмерга", шиїтських воєнізованих загонів, розпочалась близько місяця тому. Операція здійснюється за підтримки авіації західної коаліції на чолі зі США. Проте на даний момент антиісламістським силам вдалось звільнити від ІД лише невелику територію біля Мосула, який є де-факто столицею ІД в Іраку.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ