Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Академія медичних наук звернеться до президента з планом розвитку реабілітації хворих в Україні

Учора, 16 листопада, в місті Трускавець Львівської області під час візиту Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової до Міжнародної клініки відновного лікування Володимира Козявкіна повідомили про те, що на Президії Національної академії медичних наук розглядатимуть план розвитку реабілітації в Україні.

«Ми пропрацювали тут 1,5 год. і вимурували хорошу ідею – створили робочу групу, яку очолює віце-президент нашої академії нейрохірург Віталій Цимбалюк та професор Володимир Козявкін. Ця група зі залученням всіх спеціалістів відповідного профілю з реабілітації, нейрохірургії, фізіології та спільних суміжних медичних дисциплін, які займаються цією проблемою, мають за тиждень опрацювати відповідний план роботи», – розповів президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк.

І продовжив: «На наступному тижні на Президії Національної академії медичних наук, членом якої є і міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, розглянемо детальний план».

Після того, як науковці обговорять подальші кроки, будуть надіслані  листи-звернення президенту та прем’єр-мінінстру. «Ми вже домовилися з Раїсою Василівною, що звернемось до президента та прем’єра з листом, який обгрунтовує необхідність подальшого розвитку реабілітації», – каже науковець.

Водночас він пояснив, що в світі працюють за схемою «90% – реабілітація хворих, 10% – клініки». «Чим раніше ти почав реабілітацію, твій хворий не дійде до клініки…», – пояснює Андрій Сердюк.

Також він розповів про створення  на території  Інституту нейрохірургії в Києві центру, який займатиметься проблемами, що розробляються Володимиром Козявкіним ( метод Козявкіна – високоефективна технологія лікування пацієнтів, хворих на дитячий церебральний параліч ДЦП, остеохондроз та з наслідками травм і органічного ураження нервової системи) та іншими науковцями, зокрема національними інститутами (наприклад,  Інститутом фізіології ім. О. О. Богомольця. Для його створення, за словами Андрія Сердюка, знадобиться максимум 1,5 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ