Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Актори Драматичного театру ЗОК від сьогодні оголошують голодування

Актори Драмтеатру ЗОКу оголошують голодування від сьогодні, 31 травня. Причиною є те, що від завтра, згідно з директивою керівництва ЗОК, театр припиняє своє існування. За словами керівника прес-центру ЗОК Олександра Поронюка, театр мають передати в підпорядкування Міністерства культури і туризму: «ЗОК намагається зробити все, щоб позитивно вирішити подальшу долю театру. Зараз відбувається реформування Збройних Сил і театр, оскільки не виконує безпосередніх функцій Збройних Сил, має бути виведено зі складу. Але є певна юридична процедура, згідно з якою театр має бути розформовано і лише потім передано в підпорядкування Міністерства культури».
 Натомість працівники театру стверджують, що військові ігнорують розпорядження прем’єр-міністра України та резолюцію Президента України, згідно з якими театр вже давно мало бути перередано в підпорядкування Міністерства культури і туризму. Та незрозумілою залишається доля акторів. Згідно з директивою Міноборони про ліквідацію театру штат підлягає скороченню, а майновий комплекс переходить до Будинку офіцерів ЗОК. Вже з 1 червня звільнено 17 осіб.
 Працівники театру вирішили вдатися до крайніх кроків, оскільки впевнені, що доля самого театру нікого не цікавить, а йдеться лише про приміщення. Оскільки використовувати приміщення театру для акцій протесту директор театру Микола Ласюк не дозволив, актори розклали намети на вулиці Городоцькій перед службовим входом в театр. Працівники театру ЗОК планують оскаржувати директиву Міноборони про ліквідацію театру в судовому порядку і водночас розпочинають голодування з вимогами до Міністерства оборони надати колективу театру письмові гарантії про передачу театру в підпорядкування Міністерства культури і туризму, як закладу культури з відповідним штатом, штатним розписом та цілісним майновим комплексом у триденний термін і водночас від Міністерства культури та туризму письмові гарантії про те, що Міністерство приймає в своє підпорядкування театр. У разі, якщо ці вимоги не буде виконано, актори обіцяють перенести акцію протесту під стіни Секретаріату Президента України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ