Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Акція протесту під Радою продовжиться 19 жовтня

Наступний збір учасників акції протесту під Верховною Радою запланований на четвер, 19 жовтня, а в розбитому під будівлею парламенту наметовому містечку весь цей час буде перебувати організаційний комітет акції, - Громадське.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм.

«Ми продовжимо домагатися виконання наших вимог. Оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер», — написав він.

Він також зазначив, що сьогоднішня акція пройшла без провокацій з боку протестуючих, а інцидент на Грушевського спровокували співробітники національної поліції.

Під Верховною Радою встановили перші намети

«У організаторів були всі дозволи на встановлення наметів — вони були вказані в наших заявках», — заявив Найєм.

Нагадаємо, 17 жовтня під стінами Ради відбулися мітинги. 

Протестувальники вимагали нових правил виборів у Раду, які передбачали б пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Жодної з вимог Рада 17 жовтня не виконала. Спікер парламенту Парубій повідомив, що Рада розгляне закон про скасування депутатської недоторканності 19 жовтня.

Сутички на Грушевського: постраждав правоохоронець

У МВС заявили, що порядок на мітингу в центрі Києва охороняють 3500 силовиків. Під час мітингу депутат Парасюк побився з начальником держохорони Гелетеєм.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ