Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Акти вандалізму над польськими та українськими пам’ятками – це синхронні операції

Коли напруга у польсько-українських відносинах спадає, проросійські сили одразу вчиняють чергову провокацію. Вони роблять це простим способом: руйнують українські та польські пам’ятники. Про це в інтерв’ю для «Гал-інфо» зазначив політичний експерт із Центру досліджень «Польща-Україна» Адам Лельонек.

У відповідь на це, політичний експерт із Центру досліджень «Польща-Україна» Адам Лельонек у інтерв’ю для агенції інформації та аналітики  «Гал-інфо» заявив, що у Польщі реагують на подібні акти вандалізму  і відновлюють українські пам’ятники. На його думку, такими речами займаються російські та антиукраїнські сили, аби створювати нові конфлікти між Польщею та Україною:

«Коли напруга в польсько-українських відносинах трішки спадає, одразу починають відбуватись дивні речі. Люди, які вчиняють ці провокації, вони аж ніяк не репрезентують офіційні кола ні Польщі, ні України. Акти вандалізму над польськими та українськими пам’ятками – це організовані синхронні операції, які створюють небезпечну політичну конструкцію для наших держав», – сказав Адам Лельонек.

За його словами, у Польщі реагують на подібні акти вандалізму  і відновлюють українські пам’ятники

Додамо, що секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета 25 січня у Львові заявив, що на території Польщі не було відновлено жодного знищеного українського пам’ятника. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ