Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти будуть захищати намети під Радою від можливого розгону

Активісти, які з 17 жовтня мітингують біля Верховної Ради з вимогами зняти депутатську недоторканість, створити Антикорупційний суд та прийняти нове законодавство щодо виборів народних депутатів, налаштовані захищати наметовий табір вночі від можливого розгону правоохоронцями, - УНІАН.

На вулиці Грушевського навпроти готелю Київ активісти вишукували оборонну колону з щитами у руках біля кордону правоохоронців та готові захищати територію наметового табору.

Перед цим правоохоронці у повному захисному спорядженні перекрили прохід через металевий паркан та вишукувалися у близько 5 рядів.

Вони стоять обличчям до колони мітингувальників. Народні депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв на Семен Семенченко переконували активістів не піддаватися на провокації, а правоохоронців - не йти у наступ.

Активісти вигукують гасла "Разом і до кінця", "Революція" та інші. Обидві сторони виглядають налаштованими не полишати своїх позицій. Водночас, на протилежній стороні кордону силовиків біля готелю "Київ" активісти через блокування не можуть пройти на територію наметового табору з великою партією пінополістирольних плит (пінопласту) та декількома наметами.

Також, близько 20 хвилин правохоронці тримали активістів з пінопластом в оточенні, але потім зняли кільце.

Біля Верховної Ради України 17 жовтня розпочалася акція, учасники якої вимагають скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд і змінити виборче законодавство. Активісти розбили там наметове містечко.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ