Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Активісти Львова влаштовують громадський простір навколо військового Храму

Активісти ГО «Громадська надія» влаштовують громадський простір навколо військового Храму. Про це вчора, 1 квітня, на організованій толоці скверу «Батуринський» розповів організатор, голова ГО «Громадська надія» та депутат Львівської міської ради Віталій Свіщов.

«Вже п’яту годину поспіль наша ГО «Громадська надія», разом з різними громадськими організаціями та жителями міста, проводимо толоку на
сквері "Батуринський" біля Військового храму Стрітення Господнього. Акцію підтримують: ГО "Громадська Надія", Військовий храм Стрітення Господнього, ГО "Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих",Благодійний фонд " ПАТРІОТ - ЛЬВІВ ", ГО «Еко Zахист» та місцеві мешканці…

Спільними зусиллями ми плануємо влаштувати громадський простір навколо Військового Храму, встановити лави для парафіян, висадити дерева та кущі, прибрати сквер від листя. Ми хочемо зробити сквер максимально красивим, і за цей час вже  назбирали близько 50 мішків сміття та листя з території скверу.

Ми закупили 10 лавок та близько 30 штук різних насаджень. Плануємо висадити вряд алеїї та дерева.Було б краще, якби да таких акцій залучалася більша кількість людей: по одній людині з квартири, і це вже була б величезна команда», - сказав Віталій Свіщов.

Співорганізатор толоки, активістка ГО «Громадська надія» Лейла Мелесова також розповіла про важливість цієї ініціативи.

"Ми організували масовий захід, бо до недавнього часу цей сквер не був нікому  цікавий,  адже тут немає житлових забудов, однак нещодавно тут збудували військовий храм Стрітення Господнього, і наша ГО  ініціювала влаштування громадського простору для парафіян.

В першу чергу ми тут встановили лавки, організували висадку зелених насаджень, зокрема це кущі, дерева паркові, на території буде 13 паркових дерев: клени, граби,  та ін. Ми озеленюємо територію, впорядковуємо, прибираємо сквер від листя.

Дуже приємно, що прийшла така велика кількість людей, їх було приблизно 100, і так організовано зробили великий об’єм роботи. Ми хочемо створити зі скверу привабливе місце для мешканців міста Львова і поступово мріємо привести це місце до належного стану", - зазначила Лейла Мелесова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ