Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти назвали умови розблокування телеканалу NewsOne

Невідомі у військовій формі та балаклавах, які напередодні ввечері заблокували в'їзд до офісу українського телеканалу NewsOne, пообіцяли припинити свою акцію після виконання низки вимог. Про це повідомило видання BBC Україна.

Ці вимоги можна почути у записі онлайн-трансляції акції блокування, яку вели активісти.

Один з активістів, Олексій Середюк заявив, що власник телеканалу, позафракційний депутат Євген Мураєв повинен "покаятися за сепаратистські висловлювання".

Також активісти вимагають звільнити "найватніших" ведучих і змінити політику телеканалу з "прокремлівської" на "проукраїнську".

"Поки цього не відбудеться, наша мирна акція продовжуватиметься", - заявив активіст Олексій Середюк.

За його словами, у блокаді беруть участь учасники АТО і представники різних громадських організацій.

У неділю ввечері телеканал NewsOne на своєму сайті повідомив, що знімальні групи були заблоковані на парковці, візит гостей ефіру скасований.

Євген Мураєв заявив, що до блокування телеканалу причетний керівник "Братства" Дмитро Корчинський.

"У мене є інформація про те, що Корчинському з президента дали гроші за те, щоб заблокувати єдиний канал, який прикладає максимум демократичних сил до відставки президента і показує ситуацію в країні", - заявив депутат в ефірі свого телеканалу.

До активістів, які заблокували канал, у неділю приїхав екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі, який організував ходу і віче в центрі Києва під гаслами "народного імпічменту".

Він зазначив, що NewsOnе був єдиним телеканалом, котрий транслював проведену його політичною силою масову акцію, і заявив, що не вважає своє прибуття до телеканалу якоюсь "угодою з дияволом", як про це заявили йому учасники блокування.

"Це єдиний засіб інформації, яка зараз показує інформацію в центрі Києва. Я туди зараз йду захищати цей канал і журналістів. Я закликаю всіх приїхати на Польову, 21 і захистити їх, тому що їх карають за те, що вони єдині, хто висвітлив нашу акцію ", - сказав Саакашвілі.

"Ми покажемо цим тітушкам, що в країні є люди, які готові боротися за свободу слова", - додав Саакашвілі.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ