Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Америка приступила до випробувань безпілотного заправника

Американська оборонна компанія Northrop Grumman приступила до випробувань палубного безпілотного літального апарату, розробленого в рамках програми MQ-25 Stingray, - Укрінформ.

В інтернеті вперше з'явилася шпигунська фотографія нового безпілотника, зроблена анонімним користувачем на американському військовому полігоні. Відомо, що таємничий заправник створюється на базі прототипу палубного ударного дрона X-47B UCAS-D, успішно випробуваного ВМС США. Сфотографований апарат обладнаний двома підвісними паливними баками, схожими на ті, які випускає американська компанія Cobham для винищувачів Super Hornet.

Підвісні баки придатні для польотів на швидкості до 600 км/год, а об'єм кожного з них може становити від 1300 до 1800 літрів. Крім того, баки оснащені системою перекачування палива з продуктивністю близько 1800 літрів в хвилину. В рамках програми MQ-25 Stingray військові хочуть отримати безпілотник-заправник, який дозволить звільнити палубні винищувачі F/A-18E/F Super Hornet від виконання завдань з дозаправки інших бойових літаків у повітрі.

Розроблений компанією Northrop Grumman безпілотник випробовувався військовими для оцінки потенційної можливості розвідки, знищення цілей, дозаправки інших апаратів і навіть застосування лазерного озброєння. Довжина X-47B становила 11,63 метра, висота — 3,1 метра, розмах крил — 18,93 метра. Апарат може розвивати швидкість до 1035 км/год і виконувати польоти на відстань до 4000 кілометрів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ