Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Американська компанія відправила в Україну першу партію вугілля

Американська гірничодобувна компанія XCoal Energy and Resources відправила в Україну першу партію антрацитового вугілля обсягом 85 тисяч тонн, - Українська правда.

"Сьогодні дуже важливий день, тому що сьогодні ми маємо перше відвантаження антрацитового вугілля з США, що надійшло з Пенсільванії й відвантажується тут, у Балтіморі (штат Меріленд)... Це серйозний початок тих домовленостей, які були досягнуті Президентом Петром Порошенком під час візиту в США", – сказав посол України в США Валерій Чалий.

Зі слів Чалого, поставка вугілля зі США є запорукою енергетичної безпеки України.

Посол зазначив, що ціна наступних партій може бути переглянута й знижена. Перша партія вугілля, завантажена в порту Балтімор, має прийти в одеський порт орієнтовно за 3 тижні.

Нагадаємо, наприкінці липня державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" домовилася про поставку антрацитового вугілля з гірничодобувною компанією XCoal Energy and Resources (Пенсільванія, США).

Американська компанія поставить в Україну близько 700 тисяч тонн антрацитового вугілля і 1-а партія обсягом 85 тис. тонн повинна прибути в Україну вже у вересні.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що закупівля вугілля в Сполучених Штатах Америки є виправданим кроком.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ