Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Американські сенатори внесли законопроект про нові санкції США проти Росії

Група американських сенаторів, серед яких демократ Бен Кардін, республіканець Джон Маккейн і демократ Роберт Менендес, у вівторок внесли на розгляд сенату законопроект про введення додаткових санкцій щодо Росії через можливі кібератаки. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Ми хочемо оголосити сьогодні, що вносимо відповідний законопроект, який передбачає додаткові санкції щодо РФ", - сказав сенатор Кардін у вівторок журналістам.

За його словами, "нас атакували". "І нас атакувала Росія", - заявив Кардін. Він підкреслив, що "доповідь розвідки від 6 січня ясно говорить про те, що атакою керував президент Путін, і що вона націлювалася на підрив довіри нашої виборчої системи".

"Коли нашу націю атакували в Перл-Харборі, коли її атакували 11 вересня, ми робили кроки щодо тих, хто нас атакував", - сказав Кардін. "Ми не можемо вести справи як завжди, - додав він. - Ми повинні зробити кроки для того, щоб було зрозуміло, що такого роду дії будуть мати наслідки, і наш законопроект робить це".

Кардін додав, що санкції торкнуться енергетичного сектора і сфери суверенного боргу. "Вони (санкції - ред.) застосовуватимуться в енергетичному секторі, а також будуть спрямовані на тих, хто був залучений у приватизацію російських активів", - сказав він.

Крім цього, пояснив сенатор, санкції будуть введені щодо конкретних людей, яким, зокрема, буде відмовлено у в'їзді до США, а також заборонено використовувати банківську систему країни.

Причини нового законопроекту - не тільки можливі кібератаки, а й дії Росії в Україні, в Грузії, а також порушення прав людини, повідомив Кардін. "Цей законопроект іде далі - він передбачає розширення санкцій проти Росії за їхню діяльність в Україні та порушення Мінських угод, окупацію Криму, втручання у східну Україну, а також окупацію в Грузії", - сказав він.

Крім того, за словами сенатора, "ми відмовимо у використанні нашої банківської системи та в отриманні віз тим, хто відповідальний за порушення прав людини на територіях, контрольованих на даний момент Росією".

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ