Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американським ЗМІ закриють доступ до Держдуми РФ

Російські депутати наступного тижня розглянуть постанову про заборону відвідування Держдуми журналістами американських ЗМІ. Таким чином у Росії хочуть відповісти на позбавлення телеканалу RT акредитації в Конгресі США, - DW.
Російські депутати наступного тижня розглянуть постанову про заборону відвідування Держдуми РФ для журналістів усіх американських ЗМІ, заявила голова комітету Держдуми з контролю і регламенту Ольга Савастьянова. За її словами, в понеділок, 4 грудня, відбудеться позачергове засідання комітету, на якому розглянуть відповідний проект постанови, а 6 грудня цей проект буде внесений на засідання парламенту РФ.

"Це заборона на відвідування Держдуми журналістам, які представляють всі американські ЗМІ", - сказала Савастьянова журналістам в п'ятницю, 1 грудня.

За її словами, пропозиція закрити доступ до Держдуми журналістам всіх американських ЗМІ є відповіддю на відкликання акредитації російського державного мовника RT в Конгресі США. Крім того, Держдума рекомендуватиме регіональним законодавчим зборам Росії закрити доступ у свої будівлі для всіх американських ЗМІ.

25 листопада президент РФ Володимир Путін підписав закон, що дозволяє прирівнювати зарубіжні ЗМІ до іноземних агентів. Цей закон наразився на різку критику на Заході, де вважають, що він порушує права людини і загрожує свободі преси. 29 листопада до Держдуми було внесено законопроект, що передбачає накладання адміністративного штрафу до п'яти мільйонів рублів (близько 72 тисяч євро) за порушення порядку діяльності іноземних ЗМІ, що виконують функції іноземного агента.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ