Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Американський Forbes презентував рейтинг найбагатших американців

Американський Forbes підготував свіжий рейтинг 400 найбагатших американців. Примітно, що в першій десятці половину позицій посіли представники ІТ-сфери – однієї з головних галузей в американському експорті. Уперше в десятку потрапив і Марк Цукерберг, засновник соціальної мережі Facebook. Йому лише 31 рік, а оцінка статків уже перевищила $40 млрд.

Цього року потрапити до списку Forbes було важко як ніколи. Якщо раніше розраховувати на місце в топ-400 можна було, маючи статки $1,55 млрд, то цьогоріч ценз підвищився вже до $1,7 млрд. Через це за межами рейтингу залишилися 145 американських мільярдерів. Це найвищий показник за 34 роки складання рейтингу.

У свіжому рейтингу – відразу 25 новачків. Серед найяскравіших – молодий засновник Snapchat Еван Шпігель. Сьогодні він один із наймолодших мільярдерів у світі зі статками $2,1 млрд і 327-м місцем у рейтингу. Його колега Боббі Мерфі, співзасновник Snapchat, посів 375-й рядок з оцінкою статків $1,8 млрд. Потрапити до рейтингу хлопцям удалося завдяки оцінці Snapchat у $16 млрд.

Піднявся в рейтингу засновник Uber Тревіс Каланік, який подвоїв свої статки до $6 млрд після оцінки сервісу в $50 млрд. Уперше в рейтинг потрапили і засновники стартапу Airbnb Нейтан Блечарзік, Браян Ческі та Джо Геббіа ($3,3 млрд, 194-та позиція). Цього року оцінка їхнього стартапу зросла до $25 млрд.

Загальні статки 400 найбагатших американців – $2,34 трлн, що на $50 млрд більше, ніж роком раніше. Середні статки учасників $5,8 млрд – це рекордна позначка. У 202 учасників рейтингу статки збільшилися порівняно з минулим роком, у 119 – знизилися. Жінок у списку найбагатших 46. Найбільше грошей в Еліс Волтон: її статки оцінюють у $31,7 млрд, вона посідає 12-й рядок.

Forbes.net.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ