Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Американський Сенат знову проголосував за виділення $ 300 млн на військову допомогу Україні

Сенат США проголосував за оновлений законопроект про оборонний бюджет країни після того, як президент Барак Обама наклав на нього вето. За документ проголосували як республіканці, так і демократи, членом партії яких є Обама, повідомляє Reuters.

У новому законопроекті загальна сума витрат США на оборону у 2016 році зменшилася на $ 5 млрд — до $ 607 млрд. Документ зберіг всі основні положення попередньої версії, у тому числі заборону на закриття в'язниці в Гуантанамо.

Також у законопроекті зберігається пункт, який дозволяє міністру оборони за погодженням з держсекретарем США виділити $ 300 млн на військову допомогу Україні. Ці гроші можуть бути витрачені на надання Києву "належного сприяння у сфері безпеки і розвідки". Допомога включає в себе постачання летального зброї, у тому числі протитанкової зброї і мінометів.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що Обама, швидше за все, підпише переглянутий варіант закону про оборонний бюджет, бо вважає, що там містяться важливі положення. При цьому в Білому домі відзначають, що американський президент не змінив своєї позиції по в'язниці в Гуантанамо, на закритті якої наполягає.

Нагадаємо, Барак Обама наклав вето на попередній проект закону про оборонний бюджет, який передбачав 612 млрд доларів на військові потреби. За його словами, законодавці вдавалися до бюджетних "трюків", виділяючи гроші на "небажані програми". 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ