Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Amnesty International: В Криму посили тиск на Меджліс

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International до третьої річниці окупації Криму повідомляє про "різке погіршення ситуації з правами людини".

Про це йдеться на сайті організації.

Як одну з головних проблем правозахисники називають відсутність якогось ефективного міжнародного механізму моніторингу ситуації з правами людини на півострові. Створення такого механізму має стати головним пріоритетом міжнародного співтовариства, йдеться в доповіді.

Правозахисники стверджують, що переслідування активістів Меджлісу кримськотатарського народу в Криму досягло за останній рік "нового рівня". У доповіді перераховані випадки кримінального й адміністративного переслідування кримськотатарських активістів, у тому числі у так званій справі 26 лютого, у справі "Хізб-ут-Тахрір" і в зв'язку з публікаціями в соціальних мережах, які російська влада вважає "екстремістськими". Йдеться також і про тиск на адвокатів Еміля Курбедінова і Миколу Полозова.

Amnesty International закликає "використовувати всі можливості" для того, щоб у ході переговорів з Росією порушувати питання про доступ правозахисників у Крим і про дотримання прав людини в Криму.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ