Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Аналоговому телебаченню в Україні продовжили життя на рік

Національна комісія, схвалила проект постанови Кабінету Міністрів про продовження використання технології аналогового ефірного телебачення до 2018 року, - Рідна країна.

Відзначається, що комісія погодила проект без зауважень.

«Запропоновані зміни стосуються питань продовження до 30 червня 2018 року використання радіотехнології «Аналогове телебачення в Україні», – повідомили в НКРЗІ.

Як відомо, Україна мала міжнародні зобов’язання (згідно з угодою, підписаною у Женеві у 2006 році) до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення. Свого часу Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи вимкнення аналогового сигналу:

1-й етап – до 15.06.2015: Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області та Автономна Республіка Крим;
2-й етап – до 31.12.2015: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області;
3-й етап – до 30.06.2016: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області;
4-й етап – до 31.12.2016: Луганська, Донецька.

Потім перехід на виключно цифрове мовлення перенесли на 30 червня 2017 року. Нацтелерадіо пропонувало зупинити мовлення аналогового ТБ 31 грудня 2017 року. Однак НКРЗІ ця дата не влаштовувала через необхідність звільнити частоти першого цифрового дивіденду для впровадження 4G.

У Нацтелерадіо заявляли, що країна не готова до переходу на цифрове телебачення через неповне покриття і відсутність повного забезпечення малозабезпечених верств населення передавачами.

Рідна країна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ