Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Павелко: "Стартував процес реорганізації Федерації футболу України"

Після завершення ХIХ Конгресу ФФУ президент Федерації футболу України відповів на запитання журналістів, - прес-служба ФФУ.

Рішення Конгресу – результат командної роботи

Як відзначив очільник ФФУ, на черговому ХІХ Конгресі було прийнято ряд рішень, які дали старт реорганізації Федерації та дозволять пришвидшити ті позитивні зміни, які вже відбуваються в українському футбольному господарстві. «Було прийнято низку рішень і, можливо, вперше за всю 25-річну історію українського футболу, всі підтримали пропозиції щодо початку реорганізації Федерації футболу Україну, згідно Закону про громадські організації. Стартував процес перезавантаження українського футбольного господарства. До 1-го липня потрібно провести звітно-виборчий Конгрес ФФУ. Одразу хочу сказати, що колеги і делегати підтримали мене й дали ще раз зрозуміти, що ми – одна команда, тому зараз я офіційно оголошую, що я йду на вибори президента нової організації - громадської спілки «Федерація футболу України». Впевнений, що ми маємо рухатися вже у заданому напрямку, виконуючи поставленні перед собою стратегічні завдання. А ті зміни, які вже відбуваються, будуть продовжуватися. Сьогодні ми почули виступи Мирона Маркевича та Франчески Баранки, є оптимізм, що деякі речі в українському футболі ми зможемо зробити вперше, а роботу Федерації - змінити на краще.

Результати Конгресу – це довгий шлях та робота Ради регіонів, департаментів, Виконкому. На цих нарадах ми серйозно все обговорюємо, інколи сперечаємось, кожен висловлює свою думку. На Конгрес ми вже виходимо зі спільним рішенням. Мабуть, це видається простим і спокійним, але повірте, насправді це не так, цьому передувала непроста робота з кожного питання. В такому ж ключі, до речі, проходять Конгреси ФІФА та УЄФА. Спочатку – робота в комітетах, а вже на Конгресі – прийняття рішень, які пройшли обговорення і по яким уже в комітетах прийняли рішення».

Реорганізація – вимога законодавства

За словами Андрія Павелка, реорганізація Федерації футболу України – вимога українського законодавства, а іншого шляху, крім створення нової громадської організації, не існує. «Згідно Закону України, який було прийнято ще в 2013-му році, надано п’ятирічний термін для реорганізації всіх громадських організацій. Але до березня Кабінет міністрів не розшифровував коди для громадських спілок. Зараз кожному з об’єднань було присвоєно кодифікацію, а Міністерство юстиції та Академія правових наук дали чітку відповідь: потрібно провести повну реорганізацію, шляхом ліквідації старої громадської організації та створення нової, з повним правонаступництвом і передачею усього майна та прав. Сьогодні запущено процес реорганізації Федерації футболу України.

Під час перехідного періоду діє старий Статут ФФУ, й сьогодні кожен бажаючий може висувати свою кандидатуру на вибори президента. Ми поступово просували нововведення, які були прийняті в ФІФА та УЄФА. Торік ви могли самі бачити, як у нас «почистився» Конгрес. Не ображаючи нікого, ми залишили ті структури, які справді розвивають футбол, мають свої збірні команди. Щоразу ми удосконалюємо наш Статут і, думаю, що зараз ми отримали можливість це зробити. Що, до речі, ми й обговорили з представниками ФІФА та УЄФА».

Консультації з тренерським штабом національної збірної

Вибір суперників на товариські матчі проходить у тісному співробітниці з тренерським штабом збірної, а Федерація продовжує вести переговори стосовно організації товариських поєдинків із провідними збірними світу. «З одного боку, ми продовжуємо переговори з грандами: у нас тісне співробітництво з Німецьким футбольним союзом, італійською федерацією футболу, - відзначив Андрій Павелко. - Днями прийшов факс-підтвердження з Аргентини, відносно продовження переговорного процесу по можливому товариському матчу зі збірною цієї країни. З іншого боку, є побажання тренерського штабу нашої команди, стосовно того з яким суперником їм би хотілося провести товариську гру, як підготовку перед офіційним матчем. І вже потім тренерський штаб разом із Комітетом збірних вирішує, з якою командою краще провести контрольний матч, для того, щоб перевірити футболістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ