Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Андрій Садовий: ми не давали жодних гарантій «Захід ресурс плюс» щодо подальшої співпраці

Відмовивши численним інвесторам, мер Львова Андрій Садовий переконує в готовності міста підтримувати усіх інвесторів, охочих працювати над сортуванням та пресуванням сміття у Львові. Про це він заявив в коментарі Гал-інфо.

«Це приватна компанія, котра звернулась до міської влади з пропозицією облаштувати сміттєсортувальну станцію. Будь ласка, всі хто має бажання робити сміттєсортувальні станції чи пресувати сміття – робіть, будемо підтримувати», - зазначив Андрій Садовий.

Він також зазначив, що місто не давало гарантій компанії «Захід ресурс плюс», котра облаштовує сміттєсортувальну станцію на території підприємства «Сільмаш», про подальшу співпрацю. «Таких компаній як вони є десятки. Кожна компанія, яка має бажання працювати на території Львова, облаштовувати чи сортувальну лінію, чи пункт перевантаження сміття – будь ласка, робіть, ми підемо усім на зустріч. Проект розроблений «Гірхімпромом», що є в експертизі, передбачає сміття як будівельний матеріал для стабілізації полігону. Це на порядок дешевше, ніж використовувати інші технологічні процеси. Я думаю, охочих пресувати сміття буде багато і ми відкриті для всіх», - зазначив Андрій Садовий.

Також мер Львова зазначив, що ситуація з вивезенням сміття залишається стабільною. «В Київ ми возили невелику частину. Зараз ми вивозимо сміття на численні полігони в області, а також на полігони в сусідніх областях. Це компетенція фірм-перевізників, куди саме вони вивозять сміття. Вони достатньо непогано виконують свою роботу», - розповів Андрій Садовий, коментуючи запитання щодо завершення домовленостей щодо вивозу сміття в Київ з 1 серпня.

Нагадаємо, інститут «Гірхімпром» розробив проект стабілізації та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, котрим передбачається збільшення кута нахилу стінок тіла полігону за рахунок складання так званого «сміттєвого каменю» отриманого в процесі пресування сміття.

ТзОВ «Захід ресурс плюс» без проведення тендеру отримав право сортувати та пресувати сміття у Львові

Пресуванням сміття у Львові займатиметься ТзОВ «Захід ресурс плюс», котру було обрано рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 липня. «Ми розглянули їх пропозицію та надали дозвіл на облаштування пункту перезавантаження та сортування сміття. Мова йде про тимчасове явище. ТзОВ «Захід ресурс плюс» буде працювати до того часу, коли у Львові буде збудовано та запрацює сміттєперобний комплекс», - розповів під час брифінгу Юрій Голець.

Зазначимо, в матеріалі Гал-інфо Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові хочуть довірити сумнівній фірмі, ми зазначали, що компанія ТзОВ «Захід ресурс плюс» була зареєстрована лише 25 травня 2016 року. Засновниками компанії були Олексій Сонько та Максим Степаненко, котрі, за інформацією сайту youcontrol.com.ua, мало не щодня реєструють безліч компаній. Так Олексій Сонько зареєстрував на своє прізвище 69 компаній. Максим Степаненко є реєстрантом 90 компаній. Статутний капітал в переважній більшості випадків - 500 гривень.

 На сьогодні її директором, згідно Єдиного державного реєстру, є мешканець Києва Олександр Залєвський, котрий, за даними ресурсу youcontrol.com.ua, є директором ПРаТ «Рециклінг-центр» (перебуває в процесі ліквідації) та «Технології рециклінга».

ПРаТ «Рециклінг-центр» була заснована компанією ПРаТ «Грінко» на чолі з керівником Віктором Ржоткевичем, що водночас очолював ДК «Укрекокомресурси»: в журналістському розслідувані Власник Грінко заробляв через держпідприємство описано, як через держпідприємство були викачано мільйони гривень 

Сьогодні судовий реєстр каже, що "РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР" заборгувало 98 млн грн, з них 81, 2 млн державному Укрексімбанку. Решта суми - борг ПАТ "Київенерго". Повторне слухання про призначення "РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР" банкрутом призначено вже на 25 липня цього року.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Львівська міська рада відмовила 43 фірмам котрі хотіли збудувати сміттєпереробний завод на території Грибовицького сміттєзвалища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ