Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий та Микола Рогуцький долучилися до підготовки та організації святкування 60-ліття Митрополита Львівського і Сокальського Андрія Горака

Кандидат на посаду міського голови Львова Андрій Садовий та голова ЛОО партії «Віче» Микола Рогуцький долучилися до підготовки та організації святкування 60-ліття Митрополита Львівського і Сокальського Андрія Горака (УПЦ КП)— про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції повідомив голова оргкомітету Андрій Юраш.
Урочисте святкування цієї дати, як зазначив Андрій Юраш, відбудеться 2 березня 2006 року у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, зокрема, у програмі заходів запланована Божественна Літургія у кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці, а також Урочиста академія.
«Митрополит народився 1 березня, але усі заходи відбудуться 2 березня, оскільки цього року день народження Владики збігається з першим великопісним тижнем і згідно з церковними канонами в середу і п’ятницю першого тижня не може звершуватися Літургія», — розповів Андрій Юраш.
Метою і завданням оргкомітету є це зорганізувати святкування як частинку шана та подяка за свяченичу дорогу за його служіння.
Як зазначив Андрій Юраш, серед запрошених на уродини є представники влади та громадськості, а також делегація з Німеччини та представники Уряду і Секретаріату Президента України.
Андрій, Митрополит Львівський і Сокальський, правлячий архієрей Львівсько-Сокальскої єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Митрополит Андрій народився 1 березня 1946 року у селі Поляна Миколаївського району Львівської області.
Архієрейська хіротонія Владики відбулася 18 квітня 1990 року у Володимирівському Соборі Києва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ