Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Шевченко: "Для нас важливо грати на перемогу"

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко взяв участь у передматчевій прес-конференції напередодні матчу кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року із командою Туреччини, який відбудеться 6 жовтня на стадіоні "Конья Бююкшехир" у Коньї, - прес-служба ФФУ.
Хвала Теріма – аванс для Шевченка
 
На прес-конференції головного тренера національної збірної команди Туреччини Фатіха Теріма, наставник команди-господаря завтрашнього матчу назвав Андрія Шевченка, діючого керманича «синьо-жовтих» «великим гравцем, який обов’язково стане великим тренером». Саме з відповіді на цей коментар розпочав передматчеве спілкування із журналістами у прес-центрі стадіону «Конья Бююкшехир» Андрій Шевченко.
 
«Я з великою повагою ставлюся до Фатіха Теріма, адже він був моїм наставником, як тренер «Мілана». У нас склалися дуже добрі і дружні відносини, я дуже поважаю його. Останні 15-20 років успіхи турецького футболу були незмінно пов'язані з його ім’ям, він неодноразово був тренером збірної і здобував хороші результати». Але, на думку Андрія Миколайовича, слова тренера збірної Туреччини є скоріш авансом для нього, аніж визнанням. «Я став на тренерський шлях і знаю, наскільки він важкий. Все буде залежати від мене, моїх помічників, команди і футболістів», - відповів коуч «синьо-жовтих».
 
Коли тактика виходить на перше місце
 
Далі розмова учасників прес-заходу стосувалася вже безпосередньо завтрашнього матчу, який, на переконання Шевченка, буде дуже напруженим: «Жодна гра з турецькими командами у нас ніколи не проходила на низьких швидкостях. Вони демонструють дуже хороший футбол. У цій грі тактика буде відігравати велику роль. Також слід відзначити процес омолодження команди як у нас, так і в команді Туреччини. Буде багато чого нового і тактичному плані, і в контексті видовища».
 
Важливо грати на перемогу
 
У перший день збору гравці української команди ділилися думками з приводу того, який результат задовольнить збірну України у матчі з турками у Коньї. Шевченко розставив усі крапки над «і» відносно цього запитання на прес-конференції: «Для нас важливо грати на перемогу. Все буде залежати від того, як буде складатися матч. Якщо виграємо - будуть хороші три очки. Якщо буде нічия при відповідній грі - також будемо задоволені».
 
Агресивні турки
 
За словами тренера, хоч склад збірної Туреччини і змінився після Євро-2016 у Франції, команда сповідує під керівництвом Теріма усе той ж футбол, як і раніше. «Ми отримали великий обсяг інформації щодо турецької команди. Ігрові принципи, які відходять від головного тренера, ніколи не будуть змінюватися. Я їх добре знаю. Це агресивний та атакувальний футбол», - зазначив наставник команди-гостей.
 
Готовність до кадрових змін
 
Травма Ярослава Ракицького, через яку захисник донецького «Шахтаря» був змушений залишити розташування національної команди, є серйозною втратою для «синьо-жовтих», але не стане критичною проблемою напередодні завтрашнього протистояння, впевнений Шевченко. «Ярослав – центральний захисник, який вміє добре починати атаки. Але впевнений, що наші центрбеки можуть гідно замінити Ракицького у цьому матчі. Бачу у кожного з хлопців хороший настрій, вони готуються до гри», - запевнив усіх присутніх Андрій Миколайович.
 
12-й гравець – не перешкода
 
Також у бесіді із журналістами взяв участь півзахисник німецького «Шальке» та збірної України Євген Коноплянка, який підкреслив, що він готовий до завтрашнього матчу, незважаючи на відсутність постійної ігрової практики у своєму клубі.
 
«Викладаюся на сто відсотків, як у збірній, так і в клубі. Я готовий до поєдинку. Те, що відбувається у «Шальке» - просто процес адаптації у новій команді. Завтра нам потрібно виходити на поле і перемагати. Головне психологічно підійти готовими до цього матчу. Все-таки у них сильний 12-й гравець, але вважаю, що ми готові до цього», - завершив передматчевий захід української команди Коноплянка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ