Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Шевченко: «Для нас важливо посісти перше місце у групі»

Головний тренер національної збірної команди України перед двома заключними матчами кваліфікаційного раунду чемпіонату світу-2018 розповів про кадрову ситуацію в команді, першочергові завдання та плани на майбутні поєдинки, а також – про новачків «синьо-жовтих».

Кожен наступний матч – як фінал

За словами головного тренера збірної України, в жовтні команді належить провести два вирішальних матчі відбору, кожен із яких стане своєрідним фіналом кваліфікаційного турніру. «На нас очікують два непрості матчі, від результатів яких залежатиме, яке місце ми займемо в групі. Для нас дуже важливо посісти перше місце у групі, - зазначив Шевченко. - У нас, можна сказати, будуть два фінали. Перший - гра з Косово. І це найважливіша гра на сьогодні. Для того, щоб на щось розраховувати, ми повинні обов'язково перемагати. І настрій повинен бути захмарним. І такого налаштування ми будемо вимагати від кожного футболіста. Наш план на два матчі? Виграти обидва».

Впевненість у своїх гравцях

Пошкодження, отримані в останньому матчі за свій клуб захисниками «Шахтаря» Ярославом Ракицьким та Богданом Бутком, створили ряд проблем тренерському штабу національної команди, однак Шевченко впевнений, що в його розпорядженні вистачає кваліфікованих виконавців. У тому числі - і захисник молодіжної збірної країни Павло Лук'янчук.

«У Ярослава Ракицького є проблеми зі здоров'ям. Він не прибув до розташування збірної і зараз знаходиться в Києві, де пройшов огляд у лікаря національної команди. У вівторок Ракицькому зроблять МРТ, і точна інформація про стан футболіста буде вже завтра. Бутко - у розташуванні команди. У понеділок він не тренуватиметься. Подивимося, як він почуватиметься завтра, і вже, виходячи з цього, приймемо рішення. Вважаю, що в нашому розпорядженні достатньо кваліфікованих гравців. Подивимося, у якому стані хлопці приїхали, це скажуть лікарі, але я впевнений, що у нас є достатньо футболістів, які зможуть гідно зіграти. Я впевнений в наших виконавцях. Лук'янчук - хороший виконавець, ми його запросили до команди і, сподіваюся, він її підсилить», - розповів наставник української збірної.

Збірна - без привілеїв

Як зазначив головний тренер «синьо-жовтих», поява в збірній Марлоса, котрий нещодавно отримав український паспорт, дозволить посилити конкуренцію в команді, однак місце в складі півзахисник «Шахтаря», як і будь-який інший гравець, повинен заслужити своїми грою, ставленням до справи і роботою на тренуваннях. «Марлос в однаковому становищі порівняно з усіма. Ніяких привілеїв у збірній немає. Наше завдання - не порушити ігровий баланс.

У Марлоса є хороші якості, щоб допомогти збірній. Ми повинні зробити так, щоб він створив конкуренцію на тих позиціях, де він може грати, і подивитися, де ми його зможемо використовувати. Але у збірній кожен повинен доводити своєю роботою, бажанням і ставленням претензії на місце у складі. Навколо Марлоса було багато розмов, я теж спілкувався з хлопцями. Але найважливіше, що Марлос сам прийняв українське громадянство: його ніхто не натуралізовував і ніяких поблажок не робив. Значить, це показник того, що футболіст хоче грати за збірну України. Але він прибув у розташування команди з такими ж шансами на потрапляння до основного складу, як і всі інші викликані в збірну футболісти», - заявив Шевченко.

Детальний аналіз матчу з Ісландією

Як розповів Андрій Шевченко, поразку збірної України в виїзному матчі з Ісландією визначили індивідуальні помилки футболістів. «Звичайно, ми аналізували цей матч. На тих помилках, які були допущені, ми будемо акцентувати увагу. Для того, щоб поліпшити якість гри, потрібно аналізувати свої помилки. Не вважаю, що команда провела поганий матч. Результат негативний, але були певні помилки, які призвели до дисбалансу в організації гри. Але це епізоди.

Для того, щоб команда ці епізоди відіграла краще, ми повинні переговорити з хлопцями, пояснити, показати. Є моменти, де треба витримати, вистояти, переломити хід гри. У нас це не вийшло. Бачу в цьому більшу проблему, ніж у якості гри. У нас не було достатньо моментів, але ми контролювали хід матчу. План на гру хлопці виконували, але ті помилки, які були допущені, визначили результат зустрічі. Особливо це важливо, коли граєш з кваліфікованим, добре організованим суперником, який має в складі індивідуально сильних футболістів. Повторюся, у нас був на план на гру, частково хлопці його виконали, але десь припустилися помилок».

Головне завдання - відновити гравців

З огляду на велику кількість новачків, напружений графік клубів, що беруть участь в єврокубках, а також короткий збір напередодні вирішальних матчів, головне завдання на підготовчий період тренерський штаб команди вбачає у відновленні футболістів. «Сьогодні-завтра головне завдання - відновити футболістів тих клубів, які грали в єврокубках, - зазначив Шевченко. - У них дуже непростий період: переїзди, перельоти, багато матчів. Травма Ракицького в якійсь мірі пов'язана з цим. На останніх хвилинах все-таки втома позначається. У нас буде хороше підготовче тренування, і воно покаже, хто в якому стані. У нас є певні тренерські задумки, і якщо гравці будуть виконувати їх, так як ми це бачимо, будемо переносити ці напрацювання на гру з Косово».

ФФУ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ