Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Анкара: Росія знала, що б’є по турецьких військових у Сирії

У Генштабі збройних сил Туреччини повідомили, що російська сторона знала про розташування турецьких військових в зоні авіаудару на півночі Сирії. Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

Зазначається, що військові впродовж 10 днів перебували в точці, по якій російський винищувач завдав ракетного удару, і не змінювали місце дислокації.

У генштабі підкреслили, що турецькі збройні сили регулярно обмінюються інформацією з російськими колегами, оскільки 12 січня 2017 року сторони підписали меморандум про координацію дій авіації в Сирії.

"9 лютого генеральний штаб збройних сил Туреччини повідомив, що російський винищувач завдав ракетного удару по турецьких військовослужбовцях, які перебували на території Сирії і брали участь в операції "Щит Євфрату". В результаті обстрілу загинули троє турецьких військовослужбовців, 11 отримали поранення", - повідомляє видання.

Президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом висловив співчуття у зв'язку із загибеллю турецьких військових і назвав інцидент "нещасним випадком".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що військові РФ керувалися координатами, переданими Туреччиною. За його словами, інцидент не є результатом помилки турецької розвідки, яка передала Росії невірні координати, а "це була неузгодженість у наданні координат".

Антитерористична операція збройних сил Туреччини "Щит Євфрату" триває на півночі Сирії з 24 серпня 2016 року. У турецькому генштабі повідомляли, що за даними на 5 лютого від терористів була очищена територія площею 1880 кв. км, на якій розташовані 228 населених пунктів, знищено 2156 терористів ІДІЛ і 321 бойовик PYD (сирійське крило Робочої партії Курдистану).

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. В бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІДІЛ.

У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до участі у конфлікті приєдналася Росія.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ