Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антифашисти у Львові не визнають символ червоного маку і далі носять знак терору і сепаратизму. Фото

Сьогодні, 9 травня, у Львові на Пагорб Слави з квітами прийшов голова Антифашистського комітету Львова Олександр Калинюк. Незважаючи на прохання влади не вдягати "георгієвські стрічки", які для українців стали символом терору, вбивств, окупації та сепаратизму, головний антифашист Львова таки вдягнув цю стрічку.

На прохання журналістів прокоментувати, чому не одягнути замість сепаратистської символіки, наприклад, червоний мак, який є символом пам'яті жертв війни у Європі Калинюк сказав, що не визнає його символічність.

"Ця символіка не була під час війни", - сказав Калинюк.

Олександру Калинюку нагадали, що саме від рук людей із символікою "георгієвської стрічки", яку називають "колорадською", сьогодні на Сході гинуть українські військові, захищаючи цілісність та суверенітет України і наголосили, що це символ сепаратизму.

"Не сепаратизму, а перемоги", - відповів Калинюк.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо сьогодні, 9 травня, у боях із терористами під Маріуполем загинув 21-річний солдат строкової служби Західного оперативно-територіального об'єднання НГУ, ще 4 військовослужбовці отримали вогнепальні поранення. Серед поранених командир однієї з військових частин Західного оперативного територіального об'єднання НГУ.

Загалом сепаратисти із "георгієвськими стрічками" на Сході України вже вбили 14 український військових та силовиків.

Також люди із "георгієвськими стрічками" беруть полонених, жорстоко знущаються з них, катують та убивають українців.

Нагадаємо, що напередодні 9 травня львівська газета "Ратуша" надрукувала роз'яснювальні листівки щодо символіки "георгієвської стрічки" зі змістом: "Вдягаючи георгіївську стрічку - ти стаєш в одні лави з нацистами!"

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ