Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід Насірову

Сьогодні, 10 березня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу до Апеляційного суду міста Києва на ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Про це йдеться у повідомленні Спеціальної антикорупційної прокуратури Фейсбуці.

Суд часткового задоволив клопотання прокурорів САП і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн. грн., хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд. грн.

В апеляційній скарзі зокрема зазначено, що винесена ухвала винесена без належної оцінки доводів сторони обвинувачення та матеріалів клопотання в частині визначення розміру застави.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить апеляційний суд встановити пропорційну завданим збиткам грошову заставу як альтернативний до тримання під вартою запобіжний захід в розмірі 2 млрд. грн. Такий розмір грошової застави дозволить забезпечити виконання підозрюваним своїх процесуальних обов’язків.

Апеляційний суд міста Києва призначив розгляд апеляційної скарги сторони захисту на 11:00 13 березня 2017 року (засідання відбудеться за адресою: Апеляційний суд міста Києва, вул. Солом'янська, 2А, залу прохання уточнювати в суді).

Довідково

2 березня 2017 року детективи НАБУ на виконання доручення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили повідомлення про підозру Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров протягом ‎2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ