Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу хабарника з ГПУ

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника ГПУ за надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди. Про це йдеться у повідомленні спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на Фейсбуці.

Вчора, 10 березня 2017 року Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника відділу експлуатації будівель і споруд та соціального забезпечення Управління матеріально – технічного забезпечення Генеральної прокуратури України, за підозрою у наданні службовим особам Державної аудиторської служби неправомірної вигоди, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.369 Кримінального кодексу України.

Під час розслідування встановлено, що співробітник ГПУ знаючи, що ревізорами Державної аудиторської служби України проводиться ревізія питань фінансово-господарської діяльності ГПУ, з метою приховати допущені порушення вимог законодавства України під час закупівлі товарів та послуг з технічного обслуговування будівель ГПУ, та,як наслідок уникнути юридичної відповідальності, в тому числі і кримінальної, у грудні 2016 встановив контакт з аудиторами, які перевіряли його звітність, і запропонував через посередників 5 тисяч доларів, за сприяння у складанні акту ревізії без відображення у ньому виявлених порушень. Однак під процесуальним керівництвом прокурорів САП, детективами НАБУ злочинна діяльність вказаного працівника ГПУ була припинена та задукоментована.

Під час судового розгляду кримінального провадження прокурори САП відстоюватимуть принципову позицію щодо невідворотності покарання. У разі визнання винуватості даної особи судом, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. САП продовжує реалізовувати засади державної антикорупційної політики та вживає дієвих заходів, направлених на запобігання корупції в України, у тому числі серед колег в прокурорському мундирі.

Довідково.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому проводиться детективами НАБУ за фактами можливої розтрати бюджетних коштів на суму до 1,8 мільйона гривень службовими особами Генеральної прокуратури України при укладенні та виконанні договорів з виконання робіт та надання послуг, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ