Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Антикорупційна прокуратура взялася за заступника голови СБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за повідомленнями в засобах масової інформації внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про факт незаконного збагачення (ст. 368-2 ч.3 Кримінального кодексу України) першого заступника Голови Служби безпеки України Павла Демчини. Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на Фейсбуці.

«Згідно інформації ЗМІ перший заступник Голови Служби безпеки України набув у власність активи у значних розмірах законність підстав набуття яких не підтверджується доказами.

Вказане кримінальне провадження згідно ст. 216 КПК України направлено до НАБУ для здійснення досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Варто додати, як повідомили в НАБУ, вже розпочато розслідування незаконного збагачення посадовця СБУ.

«10 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України (ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

Підставою для реєстрації кримінального провадження, відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, стали матеріали журналістських розслідувань.

Розслідування даних фактів доручено Головному підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України», - йдеться у повідомленні НАБУ на Фейсбуці.

Сьогодні вранці, 10 березня, на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Павло Демчина сам звернувся до НАБУ з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали.

«Журналісти виявили величезну зацікавленість до «декларації» про доходи першого заступника Голови СБУ Павла Демчини. Повірте, що він сам не менш зацікавлений у ретельній перевірці інформації про себе, поширеній у ЗМІ. Павло Демчина написав відповідну заяву до НАБУ з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Заступник Голови СБУ впевнений, що поширена про нього інформація є неправдивою», - написала Олена Гітлянська.

Нагадаємо що згідно з декларацією за 2015 рік, перший заступник глави СБУ Павло Демчина, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, не маючи власного житла, автомобіля чи заощаджень.

При цьому, за даними "Слідства.Інфо", цивільна дружина та матір трьох дітей високопосадовця – 35-річна Ольга Воловчук – є власницею елітних автівок та мешкає у розкішному заміському маєтку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ