Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівське АТП-1 звинувачують у зловживаннях і вимагають перевірку

Сьогодні, 2 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Андрій Карбовник озвучив звернення до міського голови Львова та правоохоронних органів щодо порушень та махінацій в діяльності ЛКП АТП-1. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначив Андрій Карбовник, цього місяця на Львівському комунальному підприємстві АТП № 1 було виявлено ряд грубих порушень бюджетного законодавства України, які мають ознаки кримінальних злочинів.

"Як стало відомо, підприємство за кошти з міського бюджету замовило 25 нових низькопідлогових автобусів «Електрон» за понад 67 мільйонів гривень. У січні посадовці міської ради прозвітували – автобуси отримані, ЛМР за них розрахувалася. Але, як виявили представники органів досудового розслідування, підприємство отримало лише 10 автобусів, а на інші посадовці склали фіктивні документи, щоб, вочевидь, мати змогу подати цей неіснуючий транспорт на конкурс для проведення перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування", - сказав Карбовник.

Він наголосив, що 17 лютого 2017 року Шевченківський районний суд Львова постановив вилучити необхідні для розслідування документи КП АТП-1.

"Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні ведуть слідчі військової прокуратури Західного регіону України, до яких звернувся спецпідрозділ БКОЗ Управління СБ України у Львівській області. В ухвалі суду є твердження про те, що керівництво підприємства приховує свої прибутки, а відтак, підприємство є збитковим і дотаційним", - зазначив Карбовник.

Він також процитував ухвалу суду: "Встановлено, що діяльність ЛК АТП № 1 Львівської міської ради через приховання її керівництвом доходів, отриманих автотранспортним підприємством від повсякденної діяльності, вважається збитковою, а відтак, фінансується за рахунок бюджетних коштів Львівської міської ради, які повинні використовуватися на оновлення автомобільного парку та придбання інших товарно-матеріальних цінностей". 

Карбовник також додав, що на підставі технічних паспортів та акту прийому-передачі транспортних засобів (автобусів), до яких внесено неправдиві відомості щодо їх поставки ТОВ СП «Електротранс» та готовності автобусів до експлуатації, в Регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зареєстровано 25 автобусів.

Вартість одного автобуса, згідно умов договорів поставки, становить близько 4,5 млн грн. В 2016 році між ЛК АТП № 1 Львівської міської ради та ТОВ СП «Електротранс» укладено договір на поставку 55 автобусів.

"Слід також наголосити, що станом на сьогодні відсутня публічна інформація про конкурсну ціну закупівлі таких автобусів, аби порівняти її з ціною в уже укладених договорах поставки. Разом з тим, на підприємстві АТП-1 розкривати суми дотацій з бюджету категорично не готові. Відповідні запити від журналістів та громадських активістів на адресу АТП-1 щодо дотування протягом минулого року так і залишаються без відповіді. Виявлення таких фактів на комунальному підприємстві суттєво вплинуло також на фактичний зрив проведення конкурсу з визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування у Львові", - сказав Карбоаник.

Депутат наголосив, що, як наслідок, місту сьогодні вчергове загрожує транспортний колапс, адже тимчасові угоди з усіма львівськими перевізниками, укладені на період до проведення конкурсу, завершуються 31 березня цього року. 

"Ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо комплексної перевірки вищезазначених фактів, а також діяльності ЛК АТП № 1 щодо розпорядження цим підприємством коштами міського бюджету м. Львова та здійснення ним публічних закупівель у 2016-ому році. Вважаємо неприпустимими будь-які факти, які спрямовані проти нормальної роботи громадського транспорту у м. Львові та ставлять місто у серйозну загрозу транспортного колапсу", - наголосив Андрій Карбовник.

У відповідь на звинувачення міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що силовики усіляко тиснуть на владу міста: мовляв, держава і так рахує львівські автобуси. 

Він повідомив також, що до кінця травня у Львові з'явиться 55 нових автобусів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ