Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Апеляційний суд Києва ухвалив повернути громадянці Італії 1 млн дол.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернеться до Національного антикорупційного бюроУкраїни з проханням перевірити рішення Апеляційного суду міста Києва повернути громадянці Італії 1 млндоларів, які вона намагалася незаконно вивезти з України. Про це він заявив під час засідання Уряду у середу, 11 січня. Про це повідомив Урядовий портал.

"Я сьогодні звернуся до усіх органів, які покликані за контроль, провести ретельну перевірку цього рішення, і звернуся до Національного антикорупційного бюро України", – заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр нагадав, що раніше в одному з пунктів пропуску співробітники митниці затримали громадянку Італії, яка намагалась вивезти більше 1 млн доларів США.

Першу інстанцію суду митниця виграла, однак рішенням апеляційного суду митницю зобов'язано повернути вилучені кошти, а громадянку Італії визнати невинною.

"Під час розгляду даної справи представнику митниці у суді навіть не надали слова. Суддя одноосібно зачитав рішення суду і закрив засідання. Уявляєте? Це Апеляційний суд міста Києва", – зачитав інформацію щодо цієї справи Прем'єр-міністр.

Глава Уряду повідомив, що за наявною у нього інформацією, співробітникам митниці пропонували хабар за повернення цих грошей.

"У мене була інформація, що митникам пропонували хабар у розмірі 200 тис доларів за повернення цих грошей. Митники не пішли на те, щоби це зробити. 25 млн грн мали бути вилучені на користь держави, натомість одним рішення суду їх віддали", – зазначив він. Прем'єр-міністр доручив Міністерству юстиції долучитися до цієї роботи в інтересах держави.

"Я за те, щоб в Україні суд був найавторитетнішою структурою влади, гілкою влади. Але словами просто це не робиться, це робиться конкретними діями. І такі дії дискредитують суд, систему і країну. Якщо чорним по білому написано, що це порушення закону, яке може бути рішення суду?" – наголосив Володимир Гройсман.

"Я ще раз наголошую: совість усім треба мати, і тоді все стане у нашому житті гаразд. Але з таким речами я миритися не збираюся. Всі ті, хто цього не розуміють сьогодні, вони будуть поза межами влади, інастане час, коли кожен отримає по заслугах", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ