Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляційний суд вирішуватиме долю скандальної забудови у парку «Знесіння»

Львівський окружний адміністративний суд 7 липня скасував рішення державного реєстратора про реєстрацію за комерційною структурою права власності на об’єкт незавершеного будівництва у парку «Знесіння». Сьогодні о 10.00 год. відбудеться засідання у Апеляційному суді Львівської області за поданням апеляційної скарги ТзОВ «АрхіБуд», де зможуть або скасувати рішення господарського суду, або залишити все без змін. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Позиція міської ради в контексті Львівського окружного адміністративного суду однозначно буде прихильною тому, що ми вже протягом останніх 7 років визнаємо всі позови прокуратури, доки тривала наша справа стосовно визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, який був укладений між міською радою і ТзОВ «АрхіБуд». Тобто ми повністю підтримуємо позицію прокуратури і вважаємо такий договір недійсним і таким, який зараз не має права на існування. На момент, коли у нас була ухвала про забезпечення і фактично роботи не мали здійснюватися, забудовник активно виготовляв документи на об’єкт незавершеного будівництва, тобто здійснював, на нашу думку, протиправні дії. Я вважаю, що позиція міської ради у юридичному плані і загалом має бути однозначно позитивною тому, що ми всіляко підтримуємо бажання громади, щоб на цій земельній ділянці в першу чергу був парк, а не забудова.

Сьогодні у Львівському апеляційному господарському суді розглядатимуть справу, а це вже апеляційна інстанція і апеляційну скаргу подали ТзОВ «Архібуд» в господарському суді Львівської області. Було задоволено позов військової прокуратури Західного регіону України, цей позов було заявлено в інтересах Львівської обласної державної адміністрації і Кабінету Міністрів до Львівської міської ради і ТзОВ «АрхіБуд». Наголошую, що ми підтримували цей позов повністю, всіляко сприяли з юридичної точки зору і позов було задоволено .

Сьогодні о 10:00 год. будуть слухати справу за апеляційною скаргою ТзОВ «АрхіБуд», якщо суд вирішить завершити справу, то для нас це буде дуже важливо тому, що суд може або скасувати рішення, або залишити без змін. Загалом, термін договору, який просили визнати недійсним, закінчився 5 липня 2017 року, тобто це теж вагома підстава для суду поставити якусь остаточну крапку у цьому питанні тому, що договору вже немає, адже його термін закінчився. Договір з ТзОВ «АрхіБуд» було укладено у 2007 році і приблизно з того часу вже й почалася судова тяганина.

Ми в судах наголошували, що ця ухвала була проголосована всім депутатським корпусом станом на 2007 рік, але від всіх виконавчих органів, які візували, були зауваження, що немає всіх документів, які підтверджують чи земельна ділянка вибула від військових, бо зараз фактами судів встановлено, що це є не наша комунальна земля, а що це земля військової частини і лише за погодження Кабінету Міністрів України можна було її вивільнити, а тоді Кабмін мав б цю ділянку передати нам у комунальну власність, а тоді вже ми б відповідно до ухвали №1113 від 2001 року, де йдеться про парк «Знесіння», могли б передати ділянку парку, адже вона фактично межує з ним.

Міська рада всіляко буде підтримувати рішення господарського суду, ми вважаємо його законним і обґрунтованим, з дотриманням чинного законодавства і вважаємо апеляційну скаргу ТзОВ «АрхіБуду» необгрунтованою та безпідставною.

Цим рішенням господарського суду частково було задоволено позовні вимоги прокуратури: визнати недійсним договір оренди землі від 11 грудня 2008 року укладення між ЛМР в особі департаменту містобудування та Товариством з обмеженою відповідальністю «АрхіБуд»; витребувати земельну ділянку загальною площею 2,8217 га по вул. Довбуша, 15 у м. Львові кадастровий №4610136600:01:009:0017 на користь держави в особі Кабінету Міністру України за виключенням  земельної ділянки площею 722,6 кв.м., що знаходиться під об’єктами нерухомості придбаними ТзОВ «АрхіБуд» 20.04.2006 року. Тобто для нас рішення було дуже успішне і ми вважаємо його законним, а апеляційну скаргу безпідставною. Ми будемо відстоювати в суді однозначно свою позицію, яка спрямована на підтримку законного рішення суду», - зазначила головний спеціаліст юридичного департаменту Львівської міської ради Анна Піскун.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ