Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляцію на умови проведення ЗНО школярі повинні подавати відразу після оцінювання – Лариса Середяк

Минулого року під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти (ЗНО) на Львівщині були зафіксовані значні порушення. Не виконували усіх правил самі інструктори. Якщо минулоріч 64 відсотки школярів пройшли експериментальне тестування, то цьогоріч – це є обов’язковою умовою для вступу у ВНЗ. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
 „У нас є інформація про те, що під час оцінювання учні користувалися шпаргалками, мобільними телефонами, підказками. Також значних помилок допускали інструктори”, – розповіла Лариса Середяк.
У коментарі „Гал-info Лариса Середяк повідомила, що апеляцію подавати на результати оцінювання учні повинні відразу після виходу з аудиторії. „Апеляцію школяра повинна засвідчити комісія, яка працюватиме на місці. Апеляція передбачається різна – на порушення умов проведення оцінювання, на зміст завдання”, – розповіла Лариса Середяк. Вона зазначила, що минулого року тринадцять учнів, які оскаржували результати ЗНО, не покращили їх.
За словами Лариси Середяк, цьогоріч важливим є те, щоб усі учні, які хочуть вступати у ВНЗ, зареєструвалися і пройшли ЗНО. „Оцінювання, мабуть, проводитимуть у квітні, але 20 лютого закриватимуть базу реєстрації. Тому важливо, щоб до цього часу визначилися усі. У березні ніхто не зможе зареєструватися. В період між закриттям реєстрації та проведенням ЗНО, друкуватимуть півмільйона тестових зошитів для школярів”, – розповіла Лариса Середяк.
Як наголосив начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей, у атестат випускника школи ставитимуть бали або за державну атестацію, або за ЗНО, на вибір самого учня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ