Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Кримінал

Апеляцію Василишина відклали до серпня

Розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах екс-заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина на ухвалу суду першої інстанції про відсторонення його від посади, відкладено до 2 серпня. Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Києва.

"Розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах заступника міністра охорони здоров’я України Василишина Р.Й. на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 липня 2016 року про відсторонення від посади, відкладено до 02 серпня 2016 року (12 год. 15 хв.) у зв’язку із ненадходженням матеріалів кримінального провадження до Апеляційного суду міста Києва та неявкою прокурора", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Дніпровський райсуд столиці, розглянувши клопотання прокуратури м. Києва, обрав для заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 гривень.

Василишина було затримано 8 липня. За даними правоохоронців, заступник міністра створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що 8 липня Василишина відсторонили від займаної посади в МОЗ.

Родичі та близькі Василишина внесли за нього заставу.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ