Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Apple хоче купити автомобільну компанію McLaren

Американська корпорація Apple хоче придбати британську автомобільну компанію McLaren Technology Group, пише Financial Times, посилаючись на власні джерела.

Стверджується, що переговори ведуться вже кілька місяців.

У McLaren Technology Group входить команда Формули 1, підрозділ з виробництва дорожніх машин McLaren Automotive, кожна з яких коштує по мільйону доларів, і кілька інших пов'язаних підрозділів.

Вартість компанії оцінюється в 1-1,5 млрд фунтів стерлінгів. Якщо угода відбудеться, це буде найбільша покупка Apple з часу купівлі у 2014 році Beats Electronics, американського виробника навушників і динаміків, який обійшовся в 3 млрд доларів. Вже в 2016 році Apple інвестувала мільярд доларів у китайську компанію Didi Chuxing, яка є головним конкурентом таксі Über в Китаї.

Купівля McLaren, ймовірно, пов'язана з автомобільною програмою Apple із розроблення власного електрокара. У McLaren є великий досвід розроблення машин та бортових комп'ютерних систем, компанія володіє новітніми технологіями роботи з вуглеволокном і алюмінієм.

У минулому році McLaren випустив 1654 автомобілі.

Зараз компанія належить її гендиректору Рону Деннісу, його давньому діловому партнеру Мансуру Ойеху і бахрейнському королівському фонду Mumtalakat.

У 2004 році на подібний крок, який розглядає Apple, пішла компанія Tesla, об'єднавши зусилля з британським виробником Lotus Cars. Перший електрокар Tesla Roadster був побудований на базі Lotus Elise, на який замість бензинового двигуна встановили електричну батарею. Продажі цієї моделі не вражали, але співпраця з Lotus призвела до появи інших автомобілів Tesla - Model S, Model X і Model 3, яка буде представлена наступного року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ