Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Apple втратила $90 млрд за два тижні

Станом на 6 серпня ринкова вартість Apple знизилася на 90 мільярдів доларів в порівнянні з показником, зафіксованим 20 липня, - Еспресо.TV з посиланням на Business Insider.

Підрахунки базуються на даних про кількість випущених акцій і падінні їхньої вартості за два тижні.

Станом на сьогодні, 6 серпня, ціна акції коливається в межах $115 і продовжує знижуватися. 20 липня, за день до оголошення підсумків другого кварталу 2015 фінансового року, вартість однієї акції становила $130,97.

За даними Yahoo Finance, зараз вартість Apple Inc. становить $656,21 мільярдів. Найдорожче в 2015 році Apple оцінювали в лютому, тоді вартість компанії досягала $765 мільярдів.

У зв'язку з негативною тенденцією Bank of America Merrill Lynch змінив рекомендації з придбання акцій Apple c позитивного Buy на нейтральне Neutral (не рекомендовані до придбання, але ще рано позбавлятися) і знизив очікування граничного зростання вартості однієї акції зі 142 до 130 доларів.

Аналітиків турбує залежність Apple від продажів iPhone, зростання попиту на які сповільнюється. Велику роль у падінні вартості акцій зіграв Китай, де Apple за підсумками кварталу зайняла третє місце, поступившись конкурентам Xiaomi і Huawei.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ