Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Арештоване майно Клименка передали Нацагентству – Матіос

Арештоване майно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименко передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних злочинів. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу у Києві 6 жовтня.

Він сказав, що органи слідства наклали арешт на 154 об’єкта нерухомого майна в Україні, 22 транспортних засоби елітних, тисячу залізничних напіввагонів загальною вартістю 900 млн грн і корпоративні права юридичних осіб на суму понад 400 млн грн.

Крім того, військова прокуратура за міжнародно-правовим дорученням уряду князівства Ліхтенштейн заморозила активи Клименка та його оточення на загальну суму близько 20 мільйонів доларів США.

Матіос нагадав, що накладено арешт на кошти компанії-нерезидента України, кінцевим власником якої є Клименко.

"Активи, які зберігалися в банку "ЮНІСОН", який належить однойменній групі компаній, арештували – і фактично заблокували в Україні 5 мільйонів доларів США", – уточнив він і дорікнув, що департамент Сергія Горбатюка не заблокував ці активи.  

Матіос повідомив: "Сьогодні на підставі рішення судді від 28 вересня Головна військова прокуратура… передає для управління і подальшого розпорядженняперелік майна, яке арештовано й перебуває в Україні. Це 154 об’єкти нерухомого майна".

В тому числі, це квартири в елітних житлових комплексах у Печерському районі Києва, недобудовані і добудовані маєтки в Козині – аж 17 штук.

Також це майно охоронної структури "Скіф", яка, за словами Матіоса, чинила протидію розслідуванню – зокрема, намагалася стежити за слідчими і суддями, а також використовувала "в сліпу" представників громадських організацій.

"І нарешті я можу порадувати підозрюваного Клименка, що цілісний майновий комплекс "База мисливства і спортивно-любительської ловлі риби" загальною площею 3000 кв м за адресою Київська область, Переяслав-Хмельницький район, урочище Біле озеро, де Клименко тримав ведмедів і тигрів, так само передаються до управління Національного агентства" – додав Матіос.   

Головний військовий прокурор також повідомив, що перереєстрація майна Клименка на державу відбувається вже другий день поспіль.

А керівник Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами Антон Янчук зазначив, що це фактично перший випадок передачі їм майна, але агентство готове.

Матіос також продемонстрував журналістам фотографії екс-міністра: "Хочу вам показати реакцію Олександра Клименка після отримання звістки про арешт і передачу до управління держави належних йому і підконтрольним особам активи".

"Екс-мінздох… ем, доходів Клименко перейшов на брейк-денс у синіх штанцях і втратив будь-яке розуміння, що відбувається. Йому залишилося  тільки танцювати й повернутися в Україну. Місто Сочі, у колі директорів групи компаній "ЮНІСОН", – сказав Матіос.

Він показав інше фото: "Москва – засідання "Коза Ностри"… збори ради директорів групи компаній "Юнісон" в одному з офісних центрів Москви. Це отримані легальним шляхом, процесуальним шляхом документальні дані, які є доказом.

УП
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ