Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ар’єв: Якщо РФ повернеться у ПАРЄ, то Україні нема чого там робити

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд виступив за повернення РФ до ПАРЄ без виконання резолюцій. Стаття відповідного змісту, опублікована в Financial Times, може нашкодити йому самому, оскільки в ній йдеться про дії щодо РФ, на які генсек не був уповноважений. Про це написав у Facebook голова української делегації при ПАРЄ народний депутат Володимир Ар’єв.

«Стокгольмський синдром чи вірус Аграмунта? Але маски зірвані. Генеральний секретар Ради Європи Ягланд відкрито виступив за повернення Росії в ПАРЄ без виконання резолюцій», - написав Ар’єв.

На його переконання таке повернення РФ суттєво підриває авторитет організації та нівелює силу резолюцій, які вона приймала, і українській делегації в ПАРЄ «нічого робити» в такому разі.

«Якщо це відбудеться, то, на мою думку, українській делегації там більше нема чого робити, бо з того моменту всі резолюції Асамблеї втратять сенс внаслідок самознищення», - написав депутат.

Він вказує, що ідею Ягланда не обов’язково підтримають у ПАРЄ.

«Однак, далеко не факт що ПАРЄ купиться на маніпуляції Ягланда, який давно прагне знизити вплив парламентарів у Раді Європи шляхом дискредитації її представницького органа. І тут Росія є дуже зручним інструментом. Проте наразі ці відвертості можуть обернутися проти самого генсека Ради Європи, адже на такі вояжі і перемовини, про які йдеться в статті FT, йому не давали мандат ні в Парламентській Асамблеї, ані в Комітеті міністрів», - вказує Ар’єв.

Стаття у FТ, містить коментарі Ягланда про необхідність повернення делегації Росії до ПАРЄ, в першу чергу ніби через занепокоєння правозахисників, представників окремих делегацій, а не настільки через те, що РФ не сплачує свої внески. При цьому Ягланд вказує, що «ніхто не хоче дати сигнал, що ми приймаємо анексію Криму». На його переконання, повернення делегації РФ до ПАРЄ  - це не про підрив цієї позиції (засудження анексії Криму – ред.), а про захист права людини в Росії та Криму.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ